Trendsamtal: Hjärnsmart arbete®

11 MARS 2019

GoToWorks andra trendföreläsningen år 2019 handlar om Hjärnsmart arbete® med Ylva Thim, förändringsledare och föreläsare på GoToWork.  Ylva går igenom vad vår hjärna behöver under en arbetsdag för att öka välmåendet samt hur ”13 super drivers”, som Leesman rankat i sin senaste rapport, kan påverka. Hon förklarar varför de är viktiga på arbetsplatsen och hur de påverkar hjärnsmart arbete.

Se trendsamtal – sömlöst arbete

Vad krävs utav arbetsplatsen utifrån hjärnans behov?

Allt fler förstår nyttan med att kunskapshöja och öka förståelsen för vad våra hjärnor behöver – för att du ska må bra och kunna prestera när du behöver. Vi förutspår dessutom, i vår senaste trendspaning om Hjärnsmart arbete®, att våra arbetsplatser under året kommer att påverkas och utvecklas av självledarskap, fokusblock, nedkoppling och reflektion. Vi vet att en trygg och pigg hjärna levererar.

Se trendsamtal: Hjärnsmart arbete®

Ylva Thim

”Min passion är att hjälpa fler organisationer till hjärnsmart arbete och ge arbetsplatser hjärnvänliga förutsättningar”, säger Ylva. Ylva har lång erfarenhet av IT-branschen, men också av näringslivet från flera andra branscher. Både som konsult och i linjebefattningar. De senaste 10 åren har hon arbetat som personalansvarig för ledare och ingått i olika ledningsgrupper.

Därtill är Ylva utbildat Mindfulnessinstruktör. Vilket hon tar med sig mycket kunskap från, när hon hjälper organisationer med övergång till aktivitetsbaserade arbetsplatser och omorganisationer. Vilka frågeställningar uppstår? Vad är viktigt att fokusera på? Varför reagerar vi som vi gör?

Ylva Thim GoToWork