Kontoret ekar tomt! – Vad kan vi göra?

SEMINARIUM MED PLATS FÖR ERFARENHETSUTBYTE
– FÖR MYNDIGHETER

Känns det tomt på kontoret? Arbetar de flesta av dina kollegor på distans och ni ses via en skärm i digitala möten, med resultatet att kalendern snabbt blir fullbokad? Det är en vanlig syn hos myndigheter och övriga arbetsplatser, och det spelar ingen roll hur fint eller modernt kontoret är, hur gott kaffet smakar eller att det bjuds på smarrigt fredagsfika. Det är inte hållbart och det är därför dags att börja arbeta smartare, oavsett kontext.

En välmående och produktiv organisation kännetecknas av att den är fylld av engagerade medarbetare som skapar värde tillsammans, ett hållbart tillvägagångssätt som gynnar både individer, organisationen och dess intressenter.

Program

Innehåll

Det här er ett interaktivt seminarium framtaget speciellt för alla er som arbetar på en myndighet. Under en timme pratar vi om hur man kan börja arbeta smartare, öka välmående och förbättra produktiviteten utan att byta kontorslokal eller bygga om.

Är det verkligen produktivt och ekonomiskt att arbeta som vi gör idag och vad gör vi med alla tomma och kostsamma skrivbordsplatser? Få inblick i vad aktuell forskning säger om dagens moderna arbetsliv och vad NeuroWork och hjärnsmart arbete innebär samt på vilket sätt de kan bidra i skapandet av en mer välmående och produktiv arbetsplats.

Få en förståelse varför det är viktigt att göra skillnad mellan närvaromätning och beläggningsmätning och få insyn i hur olika verktyg kan ge er nödvändig data för att ta evidensbaserade beslut och sätta fungerande strategier gällande era befintliga kontorslokaler och arbetssätt. För självklart kan man ändra och förbättra en arbetsplats utan att bygga om ett redan fint och fräscht kontor. Börja arbeta smartare oavsett varifrån arbetet sker och utnyttja befintliga lokaler på ett mer effektivt sätt!

Ämnen som tas upp

 • Jobba smartare oavsett kontext
 • Öka produktivitet och välmående utan att bygga om kontoret
 • Mötas och arbeta smartare
 • Rekonstruera tomma kontorslokaler till smartare arbete
 • Skillnad på närvaromätning och beläggningsmätning
 • Hybridarbete är inte samma som hybridmöten – börja arbeta effektivt
 • NeuroWork och Hjärnsmart arbete

Det här får du med dig

 • Konkreta tips & förslag för att förbättra produktivitet och välmående
 • Förståelse för att börja jobba smartare, oavsett kontext
 • Fakta med utgångspunkt från aktuell forskning
 • Hjälp med att navigera i det nya normala arbetslivet
 • Insyn i vad vi menar med NeuroWork och ett hjärnsmart arbete
 • Hur gör andra myndigheter? Utbyt kunskap och erfarenheter med varandra

Kontoret ekar tomt! – Vad kan vi göra?

8 november 2023

Agenda

16:30 – 17:00: Drop-in. Vi bjuder på fika!
17:00 – 18:00: Interaktivt seminarium med plats för erfarenhetsutbyte
18:00 – 18:30: Tid för eftersnack och nätverkande

För vem?

Ett unikt tillfälle för dig som arbetar inom en myndighet. Träffa personer i liknande positioner och dela erfarenheter med varandra, samtidigt som ni får inspiration, tips och konkreta förslag på hur ni kan förbättra både produktivitet och välmående på er arbetsplats av våra experter Ylva Thim och Peter Robertsson.

Det finns tid för utbyte av kunskap och frågeställningar både under samt efter seminariet.

Anmäl dig!

Kontoret ekar tomt! Vad kan vi göra?

8 november 2023

Seminariet är gratis och är enbart öppet för anställda inom myndigheter, men det råder ett begränsat antal platser och du måste vara anmäld för att kunna delta. Vänligen anmäl dig via att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret. Genom att anmäla dig godkänner du att GoToWork kan kontakta dig i framtiden. Du kan när som helst avregistrera dig från framtida utskick.

Vid förhinder, vänligen avboka din plats senast 5 november genom att maila marknad@gotowork.se. För att vara hållbara och värna om vårt klimat anpassar vi vårt utbud efter antal gäster. Tack för att du visar förståelse!

Lägg till i min kalender

Organisatör

GoToWork  – Part of Drees & Sommer arbetar dagligen med frågor som rör arbetsplats och arbetssätt och är experter i utvecklandet av det hållbara arbetslivet. Kunder är stora som små organisationer, företag och myndigheter inom hela Sverige. 

Har ni frågor om seminariet, vänligen kontakta marknad@gotowork.se.

Seminariet leds av

Ylva Thim Senior konsult & arbetsplatsstrateg GoToWork

YLVA THIM
Senior konsult, arbetsplatsstrateg & projektledare
GoToWork – Part of Drees & Sommer
ylva.thim@gotowork.se

Peter Robertsson Senior Konsult & Förändringsledare GoToWork

PETER ROBERTSSON
Senior konsult & förändringsledare
GoToWork – Part of Drees & Sommer
peter.robertsson@gotowork.se

Föreläsningar med GoToWork®

Event föreläsning GoToWork

Vår kunskapsbank är gigantisk inom digitalt och hållbart arbetsliv. Karin Ståhl (grundare av GoToWork, Managing Director för Drees & Sommer Sweden) tillsammans med våra övriga experter inom GoToWork är eftertraktade föreläsare och är ofta ute och samtalar om hybridarbetsplatser, digitalisering, hjärnsmart arbete och framtidens arbetsplats.

Möt oss live eller digitalt – missa inte våra kommande event och föreläsningar, eller boka någon av våra föreläsare till er organisation för att komma vidare i ert arbetet mot ett hållbare arbetsliv. Vi genomför bland annat inspirationsföreläsningar, interaktiva föredrag och workshops. Kontakta oss om du vill veta mer!