Samtal med GoToWork 2022, del 1 – Multinationell

17 FEBRUARI 2022

För fjärde året i rad sänder vi Samtal med GoToWork. En samtalsserie i fem delar där Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork, tillsammans med inbjudna experter samtalar kring fem ämnen vi ser kommer ha stor inverkan inom arbetsplats, arbetsliv och arbetssätt under året.

Samtal 1 av 5 handlar om multinationella arbetsplatserVi gästas av Emelie Fågelstedt (Svenska nomader), Tim Oldman (Leesman) och Maria Svensson Wiklander (The Remote Lab). Ta del av 30 lärorika och intressanta minuter.

Se samtal om Multinationell
Logo Samtal med GoToWork del 1 - multinationell

SAMTALSGÄSTER:
– Emelie Fågelstedt (digital strateg & medgrundare av Svenska Nomader)
– Tim Oldman (grundare & VD Leesman)
– Maria Svensson Wiklander (medgrundare av The Remote Lab samt Gomorron Östersund)

Samtal om multinationella arbetsplatser

Karin Ståhls ord

”Världens länder knyts allt närmare varandra. I dag när information i hög grad är direkt och tillgänglig, sker detta ännu snabbare. Arbetsplatser och dess utveckling är till mångt och mycket en global företeelse, men med många kulturella skillnader. I så väl stora som små organisationer görs ansträngningar för att till exempel harmonisera allt från riktlinjer och policys till arbetssätt och arbetsplatser. Hur kommer anställningsformer förändras i en tid av gränslöst arbete? Vilket stöd behöver ledare och medarbetare? Vilka krav på öppenhet och informationsdelning kommer ställas?

Ett framväxande fenomen kan snabbt färdas över världen och få fäste på andra håll. På samma sätt kan världen dra nytta av en lokalt uppkommen trend som trycks vidare ut på andra marknader.”

Karin Ståhl: ”Trendspaning 2022”, december 2021

Samtalsgäster

EMELIE FÅGELSTEDT – digital strateg & medgrundare av Svenska Nomader

Emelie Fågelstedt

Emelie Fågelstedt är digital strateg och medgrundare av Svenska Nomader – Sveriges största community för digitala nomader och distansarbetare. Hon har under senaste år fördjupat sig i områden som framtidens arbetsliv, distansarbete, livslångt lärande, gigekonomin och globaliseringen av arbetsmarknaden och är en van föreläsare och workshopledare på ämnena. Emelie har själv levt och jobbat som digital nomad under flera år, med bas i Tokyo och London.

Svenska Nomader samlar över 11 000 frilansare, entreprenörer och anställda som jobbar eller vill jobba platsoberoende. Inom nätverket diskuteras distansarbetets inverkan på individ, företag och samhälle, så väl som aktuella trender som hybrida arbetssätt, nomadhubbar och vikten av community. Nätverket engagerar sig även i projekt med företag, organisationer och offentlig sektor om hur bäst vi förbereder oss för framtidens arbetsliv tillsammans. 

TIM OLDMAN  grundare & VD Leesman

Tim Oldman VD Leesman

Tim Oldman är grundare och VD för Leesman – världens främsta auktoritet inom anställdas arbetsplatserfarenhet. Han började sin karriär 1991 som designer inom transportdesignens värld men hade år 2003 utvecklat ett större intresse för arbetsplatsens affärsstrategi.

Under år 2009, medan han arbetade som oberoende rådgivare och stöttade flera ledande globala organisationer med att anpassa deras arbetsplatsstrategier, såg han en möjlighet att utveckla en ny teknik som på riktigt skulle kunna testa förmågan hos en organisation att stödja sina anställda på arbetsplatsen. 10 år senare används Leesman Index av branschledare runt om i världen för att mäta, jämföra och förbättra upplevelsen hos sina anställda. I mars 2020 lanserade Leesman nya verktyg som också kan utvärdera upplevelsen hos anställda som arbetar hemifrån. Leesman sitter idag på den största jämförelsedatabasen i sitt slag gällande arbetserfarenhet från hemmaarbetare, vilket placerar Leesman i epicentret för debatten om framtidens arbete.

Samtalet med Tim kommer att ske på engelska.

MARIA SVENSSON WIKLANDER – medgrundare av The Remote Lab samt Gomorron Östersund

Maria Svensson Wiklander

Maria Svensson Wiklander är en av grundarna till co-workinghubbarna Gomorron Östersund och The Remote Lab som är en kunskaps- och utvecklingsnod inom framtidens distansoberoende arbetsliv. Maria har tidigare startat och lett flera helt distansoberoende organisationer under det senaste decenniet. 

The Remote Lab arbetar idag med många olika organisationer och tillhandahåller tjänster som t.ex. strategiskt stöd, skräddarsydda utbildningar och attitydscanningar till kunder inom både offentlig och privat sektor globalt. Från lanseringen den 24 november 2020 har The Remote Lab även släppt 7 omvärldsbevakningsrapporter och tillsammans med Hyper Island erbjuder de utbildningen Remote Strategist. De är idag del av flera olika stora forskningsprojekt och globala forskningssamarbeten för att t.ex. titta på hur distansarbete och co-working kan bidra till en rättvis fördelning av koldioxidbudgeten inom ramen för Agenda 2030. 

Se Samtal med GoToWork – Multinationell

Boka din plats

Boka din plats så att du inte missar eventet. Vid bokning skickas en bokningsbekräftelse ut till den e-postadress du anger. Det kan ta en liten stund innan bokningsbekräftelsen kommer fram. Titta gärna i din skräpkorg om du inte ser den i din inkorg. En länk till livesändningen kommer även att skickas till din angivna e-postadress i god tid innan sändning.
GoToWork® sparar dina kontaktuppgifter, men du kan närsomhelst avregistrera dig. Vid frågor, vänligen kontakta marknad@gotowork.se.

Vi på GoToWork förespråkar Hjärnsmart arbete® och hälsar dig därför varmt välkommen till en eftermiddagssändning klockan 16.00-16.30 då våra hjärnor passar bäst för semifokus. Sätt dig i soffan, på tåget hem eller ta en promenad och logga in på livesändningen med Karin Ståhl, grundare, VD & arbetsplatsstrateg på GoToWork®, i samtal med våra gäster.

Samtal med GoToWork

  • I december 2021 presenterade GoToWork® fem trender vi ser kommer påverka arbetsliv, arbetsplats och arbetssätt under år 2022. Varje trend resulterar i fördjupade och unika samtal under år 2022, i vår serie Samtal med GoToWork som sänds i fem avsnitt – ett avsnitt för varje trend.
  • Till varje avsnitt i Samtal med GoToWork bjuder GoToWork® in två experter inom det aktuella ämnesområde till samtal med Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork®.
  • Du får nya perspektiv, kunskaper och tankar kring ämnet i relation till arbetslivet och arbetsplatsen – kunskap du kan sprida vidare.
  • Samtal med GoToWork direktsänds som fristående samtal och kan även ses efter sändning i vårt kunskapsbibliotek och på vår YouTube-kanal.
Fem fristående samtal om arbetstrender 2022,
Samtal med GoToWork:

1.  Multinationell, 17 februari
2. Max 1.5°C, 7 april
3. Hjärnsmart arbete, 2 juni 
4. Jämlikhet, 8 september
5. Arbetsgivarvarumärke, 10 november

Logo Samtal med GoToWork del 1 - multinationell