Samtal med GoToWork 2022, del 2 – Max 1.5°C

7 APRIL 2022

För fjärde året i rad sänder vi Samtal med GoToWork, en samtalsserie i fem delar där Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork, tillsammans med inbjudna experter samtalar kring ämnen vi ser ha stor inverkan inom arbetsplats, arbetsliv och arbetssätt under året.

Samtal 2 av 5 handlar om Max 1.5°C. Vi gästas av Johanna Langer (Sodexo), Lotta Werner Flyborg (Sweden Green Building Council) och  Jonas Åström (Rekomo). Ta del av 30 lärorika och intressanta minuter.

Se samtal om Max 1.5°C
Logo Samtal med GoToWork del 2 - Max 1.5 grad

SAMTALSGÄSTER:
– Johanna Langer (Marknadschef Sodexo)
– Lotta Werner Flyborg (VD Sweden Green Building Council)
– Jonas Åström (VD Rekomo)

Samtal om max 1.5°C

Karin Ståhls ord

Väntans tid är över, nu behöver alla agera. Det är snart 16 (!) år sedan An Inconvenient Truth, av och med Al Gore, gick upp på biograferna. En dokumentär som öppnade mångas ögon, men med facit i hand inte initierade det agerande som vi hade kunnat hoppas på. Klimatskeptikerna var på den tiden många och det är chockerade att de fortfarande tillåts göra sina röster hörda.

Utsläpp av växthusgaser från bygg- och fastighetssektorn uppgår till drygt 20% av våra inhemska utsläpp. Ser vi till hela förvaltnings- och livscykeln för kontoren så kan vi dubblera den andelen. IVA-rapporten som kom för snart två år sedan konstaterade att med stor sannolikhet är alla verksamhetslokaler redan byggda. De behöver bara omfördelas, anpassa och användas mer. Nu kommer lokalanvändarna dra sitt strå till stacken och inte köpa nya produkter samt även inse att det är de, som hyresgäster, som sitter med makten att påverka.

Karin Ståhl: ”Trendspaning 2022”, december 2021

Samtalsgäster

JOHANNA LANGER – Marknadschef Sodexo

Johanna Langer Sodexo

Johanna Langer är Marknadschef på Sodexo – världens 18:e största företag. Sodexo har många av världens största företag som kunder till vilka man levererar arbetsplatstjänster till över 100 miljoner personer varje dag.  

2021 rankade Dow Jones Sustainability World Index för 17:e året i rad Sodexo som världens mest hållbara företag i kategorin ”Restaurants & Leisure Facilities”. Priset är ett erkännande på företagets kontinuerliga framsteg inom flera hållbarhetsområden.  Att arbeta med ansvarfull tillväxt har funnit i Sodexo DNA sedan företaget grundades 1966. Idag är företagets samhällsansvar viktigare än någonsin eftersom medarbetare, kunder, leverantörer, konsumenter och aktieägare förväntar sig att tillväxt ska bidra till en global positiv inverkan. Johanna själv har under de senaste 10 åren haft ledande roller inom marknad och strategi på Sodexo.

LOTTA WERNER FLYBORG – VD Sweden Green Building Council

Samtal med Lotta-Werner Flyborg SGBC

Lotta Werner Flyborg är VD på Sweden Green Building Council – Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande med drygt 400 medlemmar. Det är en icke-vinstdrivande organisation som genom certifiering, utbildningar, event och opinionsbildning arbetar för hållbar samhällsutveckling enligt FN:s Globala miljömål. Lotta har bred erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschens olika områden. Hon är i grunden arkitekt och har tidigare arbetat hos såväl arkitektkontor som entreprenörs- och fastighetsutvecklingsbolag med olika projekt inom stadsplanering, nybyggnation, ombyggnad och inredning. Lotta har haft ledande positioner inom flera verksamheter samt varit VD för ett större arkitektföretag innan hon tillträdde som VD på SGBC år 2019.

JONAS ÅSTRÖM – VD Rekomo

Jonas Åstrom VD Rekomo

Jonas Åström är VD på Rekomo – ett företag som inreder framtidens kontor med gårdagens möbler. Rekomo säljer och hyr ut begagnade men även nya kontorsmöbler med leverans till hela Sverige. De uppmanar till att tänka ”andrahand i första hand”. Jonas själv har varit verksam i flera olika branscher och verksamheter, med olika ledarroller inom sälj och på marknadssidan. År 2018 tog han över som VD på Rekomo.

Se Samtal med GoToWork – Max 1.5°C 

Boka din plats

Boka din plats så att du inte missar eventet. Vid bokning skickas en bokningsbekräftelse ut till den e-postadress du anger. Det kan ta en liten stund innan bokningsbekräftelsen kommer fram. Titta gärna i din skräpkorg om du inte ser den i din inkorg. En länk till livesändningen kommer även att skickas till din angivna e-postadress i god tid innan sändning.
GoToWork® sparar dina kontaktuppgifter, men du kan närsomhelst avregistrera dig. 
Vid frågor, vänligen kontakta marknad@gotowork.se.

Vi på GoToWork förespråkar Hjärnsmart arbete® och hälsar dig därför varmt välkommen till en eftermiddagssändning klockan 16.00-16.30 då våra hjärnor passar bäst för semifokus. Sätt dig i soffan, på tåget hem eller ta en promenad och logga in på livesändningen med Karin Ståhl, grundare, VD & arbetsplatsstrateg på GoToWork®, i samtal med våra gäster.

Samtal med GoToWork

  • I december 2021 presenterade GoToWork® fem trender vi ser kommer påverka arbetsliv, arbetsplats och arbetssätt under år 2022. Varje trend resulterar i fördjupade och unika samtal under år 2022, i vår serie Samtal med GoToWork som sänds i fem avsnitt – ett avsnitt för varje trend.
  • Till varje avsnitt i Samtal med GoToWork bjuder GoToWork® in två experter inom det aktuella ämnesområde till samtal med Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork®.
  • Du får nya perspektiv, kunskaper och tankar kring ämnet i relation till arbetslivet och arbetsplatsen – kunskap du kan sprida vidare.
  • Samtal med GoToWork direktsänds som fristående samtal och kan även ses efter sändning i vårt kunskapsbibliotek och på vår YouTube-kanal.
Fem fristående samtal om arbetstrender 2022,
Samtal med GoToWork:

1.  Multinationell, 17 februari 

2. Max 1.5°C, 7 april

3. Hjärnsmart arbete, 2 juni 

4. Jämlikhet, 8 september

5. Arbetsgivarvarumärke, 10 november

Samtal med GoToWork 2022 del 2 Max 1.5 grader