Samtal med GoToWork 2022, del 4 – Jämlikhet

8 SEPTEMBER 2022

För fjärde året i rad sänder vi Samtal med GoToWork, en samtalsserie i fem delar där Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork, tillsammans med inbjudna experter samtalar kring de fem trender vi presenterade inför år 2022. Fem trender vi ser kommer ha stor inverkan inom arbetsplats, arbetsliv och arbetssätt under året. 

Samtal 4 av 5 handlar om jämlikhet. Vi gästas av Anki Elken (UUA), Frida Hasselblad (Make Equal), Henrik Björke och Karin Westlund (Forsmarks kraftgrupp, Vattenfall). Ta del av 30 lärorika och intressanta minuter.

SE SAMTAL OM JÄMLIKHET
Samtal med GoToWork del 4 2022 Jämlikhet

SAMTALSGÄSTER:
– Anki Elken (generalsekreterare, UUA-föreningen – Universell utformning av arbetsplatser)
– Frida Hasselblad (VD & jämlikhetskonsult, Make Equal)
– Henrik Björke (civilingenjör & enhetschef för underhållsteknik, Forsmarks Kraftgrupp Vattenfall)
– Karin Westlund (elkraftsingenjör & enhetschef för elunderhåll, Forsmarks Kraftgrupp Vattenfall)

Samtal om jämlikhet

Arbetsplatser ska vara till för alla. De ska stödja alla typer av arbetsuppgifter och vara flexibla. Oavsett om de är platserna vi går till, eller om det är de digitala arbetsplatserna. Detta gäller även den sociala arbetsmiljön och här spelar organisationen och ledarskapet stor roll, för att kulturen ska bygga på delaktighet, respekt och social inkludering.

Det finns inget som heter ”jargongen är rå men hjärtlig”. Inget som heter att ”det är högt i tak och lite får man tåla”. Inget som gör arbetsplatser exkluderande för att individer avviker från den satta normen. Inget som skapar A- och B-lag för att vissa inte har samma förkunskaper som andra i till exempel digitalkompetens, eller att karriärvägar kan komma att skilja sig åt mellan individer beroende på hur mycket tid som spenderas på den gemensamma arbetsplatsen.

Samtalsgäster

ANKI ELKEN – generalsekreterare UUA-föreningen

Anki Elken Samtal med GoToWork – Jämlikhet

Anki Elken är marknadsekonom med inriktning mot internationell handel. Sen februari 2022 är hon generalsekreterare på Föreningen Universell Utformning av Arbetsplatser (UUA). UUA är en ideell förening som har till ändamål att verka för ett öppet arbetsliv där varje människas unika kunskaper och kompetenser är värdefulla tillgångar, olikheter värdesätts och balans skapas mellan nytta för arbetsgivare och individers rätt.  UUA samlar individer, organisationer och företag i arbetet för ett bättre och starkare arbetsliv.

Anki är en av de tidiga pionjärerna som fokuserade på social hållbarhet inom näringslivet. Hon har erfarenhet från flertalet regeringsutredningar och förtroendeuppdrag. Hon har tidigare arbetat som konsult på New Republic, en byrå som ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag och organisationer som vill stärka sina relationer med omvärlden, samt varit Public Affairs och hållbarhetschef på HR-företaget Randstad. Hon har även arbetat på stiftelsen Kvinnoforum och på Migrationsverket. I tidigare ledargärningar har Anki alltid visat ett tydligt och ihållande engagemang för en hållbar arbetsmarknad där alla människor inkluderas och där lika rätt och värde respekteras.

Läs mer om UUA här.

FRIDA HASSELBLAD – VD & jämlikhetskonsult Make Equal

Frida Hasselblad Samtal med GoToWork – Jämlikhet

Frida Hasselblad har mer än 15 års erfarenhet av konsultarbete och utbildare inom jämlikhetsfrågor vilket ger henne en bredd av erfarenheter inom såväl offentlig som privat sektor. Idag är hon VD och jämlikhetskonsult på organisationen Make Equal, som jobbar med praktiska metoder för jämlikhet på arbetsplatser.

Frida har spetskompetens inom diskrimineringslagstiftningen, ledarskap och organisationsutveckling kopplat till jämlikhetsintegrering. På Make Equal ansvarar hon för att utveckla och driva affärs- och uppdragsverksamheten likväl som hon är en träffsäker utbildare och lösningsorienterad jämlikhetskonsult. Frida ligger bakom flera framgångsrika verktyg som Make Equal släppt så som RespekttrappanVälgrundat, och Tipsbanken.

Läs mer om Make Equal här.

Forsmarks Kraftgrupp AB, Vattenfall

Forsmarks kärnkraftverk ingår i Vattenfallkoncernen och är Sveriges största elproducent med en produktion som uppgår till ca 17% av Sveriges elförsörjning. Kraftverket ligger vid kusten i norra Uppland och sysselsätter cirka 1150 fast anställda och dessutom cirka 300 konsulter som jobbar heltid i Forsmark. Företaget har ett 60-tal olika yrkesgrupper med många olika fackkompetenser och med allt från gymnasieutbildning till doktorsexamen.

De senaste fyra åren har underhållsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp arbetat aktivt med åtgärder för ökad mångfald och inkludering

Läs mer om Forsmarks Kraftgrupp här.

Henrik Björke Samtal med GoToWork – Jämlikhet

HENRIK BJÖRKE 

– civilingenjör & enhetschef för underhållsteknik Forsmarks Kraftgrupp, Vattenfall

Henrik Björke är civilingenjör. I över 9 år har Henrik arbetat på Vattenfall, och de senaste åren som enhetschef för underhållsteknik på Forsmarks Grupp.

Karin Westlund Samtal med GoToWork – Jämlikhet

KARIN WESTLUND 

– elkraftsingenjör & enhetschef för elunderhåll Forsmarks Kraftgrupp, Vattenfall

Karin Westlund är elkraftsingenjör. I över 12 år har hon arbetat på Vattenfall inom Forsmarks Kraftgrupp där hon har haft olika ledarroller. Sen år 2017 är hon enhetschef för elunderhåll.

Se Samtal med GoToWork del 4 – jämlikhet

Boka din plats

Boka din plats så att du inte missar eventet. Vid bokning skickas en bokningsbekräftelse ut till den e-postadress du anger. Det kan ta en liten stund innan bokningsbekräftelsen kommer fram. Titta gärna i din skräpkorg om du inte ser den i din inkorg. En länk till livesändningen kommer även att skickas till din angivna e-postadress i god tid innan sändning.
GoToWork sparar dina kontaktuppgifter, men du kan närsomhelst avregistrera dig. Vid frågor, vänligen kontakta marknad@gotowork.se.

Vi på GoToWork förespråkar Hjärnsmart arbete® och hälsar dig därför varmt välkommen till en eftermiddagssändning klockan 16.00 då våra hjärnor passar bäst för semifokus. Sätt dig i soffan, på tåget hem eller ta en promenad och logga in på livesändningen med Karin Ståhl, grundare, VD & arbetsplatsstrateg på GoToWork®, i samtal med våra gäster.

Det här är Samtal med GoToWork

  • I december 2021 presenterade GoToWork® fem trender vi ser kommer påverka arbetsliv, arbetsplats och arbetssätt under år 2022. Varje trend resulterar i fördjupade och unika samtal under år 2022, i vår serie Samtal med GoToWork som sänds i fem avsnitt – ett avsnitt för varje trend.
  • Till varje avsnitt i Samtal med GoToWork bjuder GoToWork® in två experter inom det aktuella ämnesområde till samtal med Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork®.
  • Du får nya perspektiv, kunskaper och tankar kring ämnet i relation till arbetslivet och arbetsplatsen – kunskap du kan sprida vidare.
  • Samtal med GoToWork direktsänds som fristående samtal och kan även ses efter sändning i vårt kunskapsbibliotek och på vår YouTube-kanal.
Läs mer om Samtal med GoToWork
Fem fristående samtal om arbetstrender 2022,
Samtal med GoToWork:

1.  Multinationell, 17 februari
2. Max 1.5°C, 7 april
3. Hjärnsmart arbete, 7 juni

4. Jämlikhet, 8 september
5. Arbetsgivarvarumärke, 10 november