Samtal med GoToWork 2022, del 3 – Hjärnsmart arbete®

7 JUNI 2022

För fjärde året i rad sänder vi Samtal med GoToWork, en samtalsserie i fem delar där Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork®, tillsammans med inbjudna experter samtalar kring de fem trender vi presenterade inför år 2022. Fem trender vi ser kommer ha stor inverkan inom arbetsplats, arbetsliv och arbetssätt under året.

Samtal 3 av 5 handlar om Hjärnsmart arbete®. Vi gästas av Isabelle Sjövall, Lena Skogholm och Vibeke Stadling. Ta del av 30 lärorika och intressanta minuter – boka din plats, det är gratis!

Se samtal om Hjärnsmart arbete
Samtal med GoToWork del 3 - hjärnsmart arbete

SAMTALSGÄSTER:
– Isabelle Sjövall (neurodesigner & författare)
– Lena Skogholm (beteendevetare, pedagog & författare)
– Vibeke Stadling (senior konsult & förändringsledare)

Samtal om hjärnsmart arbete®

KARIN STÅHL – grundare & VD GoToWork

Karin Ståhl grundare och VD GoToWork

I över 30 år har Karin Ståhl jobbat med frågor som rör arbetsliv, arbetsplats och arbetssätt. År 2013 grundade hon GoToWork, där hon idag är VD och arbetsplatsstrateg. GoToWork är verksamma inom utveckling av arbetsplats samt arbetssätt och brinner för att förbättra förutsättningarna för ett gott och hållbart arbetsliv. I serien Samtal med GoToWork samtalar Karin med olika inbjuda experter.

Karin Ståhls ord från Trendspaning 2022 (december 2021):

”Vi har alla bara en hjärna och den ska vi vara rädda om. De sju tillstånd som hjärnan enligt den mentala hälsotallriken* behöver befinna sig i varje dag – Fokus, Leka, Umgås, Reflektion, Ladda, Rörlighet och Sömn – ger oss vägledning i hur vi kan bygga en stark och motståndskraftig hjärna. Något som idag är mer aktuellt än någonsin.

För att hjälpa vår hjärna behöver vi lära mer om dess behov och tillgodose dem. Vi ser att vi själva genom kultur, beteenden, ledarskap och självledarskap kommer att bli bättre på det. Att våra arbetsplatser, oavsett om de är på kontoret, ute hos kund, på hemmakontoret eller på den tredje platsen, kommer att bli mer stödjande genom biofili, utomhusarbete, ergonomi och valmöjligheter. Arbetsplatserna som vi ser för framtiden, är digiloga platser som stöttar och möjliggör hjärnsmart arbete®, mobile first och digital first.”

Karin Ståhl från Trendspaning 2022, december 2021:

*Källa: The Healthy Mind Platter, Rock/Siegel, 2011

Samtalsgäster

ISABELLE SJÖVALL – neurodesigner & författare

Isabelle Sjövall i Samtal med GoToWork

Isabelle Sjövall är en av världens ledande specialister inom området neurodesign. Hon brinner för hälsofrämjande design och arkitektur baserad på vetenskap.

Isabelle är även författare och har skrivit de uppmärksammade böckerna ”Neurodesign” och ”Designfulness”.  Det är hennes övertygelse att vi, genom att använda hjärnforskning och rätt kunskap för att göra medvetna val, kan bygga en bättre framtid och främja hälsa, mänsklig hållbarhet och välbefinnande i våra hem, arbetsplatser, skolor, sjukhus och städer.   Idag sprider hon kunskap om hur välgrundad arkitektur och design kan bidra till att skapa en ett hälsosammare och mer hållbart liv för oss alla.

Läs mer om Isabelle Sjövall; Neuroscience & design

LENA SKOGHOLM – beteendevetare, pedagog & författare

Lena Skogholm i Samtal med GoToWork

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog – en av få med specialisering på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning på ett konkret sätt oss människor emellan, och för egen del.

Lena är även författare och har skrivit de bästsäljande böckerna ”Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv” och ”Livskoden enligt hjärnan”.  Hon är ofta ute och föreläser, och både i sina böcker samt på sina föreläsningar bjuder hon på en upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Lena delar generöst med sig av insikter och verktyg för hur vi kan leva våra liv och arbetsliv utifrån hjärnans förutsättningar. År 2021 vann hon Stora Talarpriset. 

Läs mer om Lena Skogholm; teacher of humanfulness

VIBEKE STADLING – senior konsult & förändringsledare, GoToWork

Vibeke Stadling Senior konsult & Förändringsledare GoToWork

Vibeke Stadling är förändringsledare på GoToWork där hon är specialist inom hållbart arbetsliv. Hon brinner för det hållbara arbetslivet med människan i fokus.

Vibeke har ett stort intresse för människan och har valt att fördjupa sig inom hälsa och hållbarhet för team likväl som hela organisationer. Vibeke är idag en stor tillgång för organisationer, ledningsgrupper och team som behöver hjälp, råd och stöd i en förändringsprocess, strategiskt såväl som operativt – med betoning på det hållbara, inkluderande och hälsosamma. Vibekes bakgrund är bred, från journalist och PR till hälsostrateg och förändringsledare.  

Se Samtal med GoToWork del 3 – Hjärnsmart arbete®

Boka din plats

Boka din plats så att du inte missar eventet. Vid bokning skickas en bokningsbekräftelse ut till den e-postadress du anger. Det kan ta en liten stund innan bokningsbekräftelsen kommer fram. Titta gärna i din skräpkorg om du inte ser den i din inkorg. En länk till livesändningen kommer även att skickas till din angivna e-postadress i god tid innan sändning.
GoToWork® sparar dina kontaktuppgifter, men du kan närsomhelst avregistrera dig. Vid frågor, vänligen kontakta marknad@gotowork.se.

Vi på GoToWork förespråkar Hjärnsmart arbete® och hälsar dig därför varmt välkommen till en eftermiddagssändning klockan 16.00-16.30 då våra hjärnor passar bäst för semifokus. Sätt dig i soffan, på tåget hem eller ta en promenad och logga in på livesändningen med Karin Ståhl, grundare, VD & arbetsplatsstrateg på GoToWork®, i samtal med våra gäster.

Samtal med GoToWork

  • I december 2021 presenterade GoToWork® fem trender vi ser kommer påverka arbetsliv, arbetsplats och arbetssätt under år 2022. Varje trend resulterar i fördjupade och unika samtal under år 2022, i vår serie Samtal med GoToWork som sänds i fem avsnitt – ett avsnitt för varje trend.
  • Till varje avsnitt i Samtal med GoToWork bjuder GoToWork® in två experter inom det aktuella ämnesområde till samtal med Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork®.
  • Du får nya perspektiv, kunskaper och tankar kring ämnet i relation till arbetslivet och arbetsplatsen – kunskap du kan sprida vidare.
  • Samtal med GoToWork direktsänds som fristående samtal och kan även ses efter sändning i vårt kunskapsbibliotek och på vår YouTube-kanal.
Fem fristående samtal om arbetstrender 2022,
Samtal med GoToWork:

1.  Multinationell, 17 februari
2. Max 1.5°C, 7 april
3. Hjärnsmart arbete, 7 juni
4. Jämlikhet, 8 september
5. Arbetsgivarvarumärke, 10 november

Samtal med GoToWork 2022, del 3 – Hjärnsmart arbete