Samtal med GoToWork 2022, del 5 – Arbetsgivarvarumärke

10 NOVEMBER 2022

För fjärde året i rad sänder vi Samtal med GoToWork, en samtalsserie i fem delar där Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork, tillsammans med inbjudna experter samtalar kring de fem trender vi presenterade inför år 2022. Fem trender vi ser kommer ha stor inverkan inom arbetsplats, arbetsliv och arbetssätt under året.

Samtal 5 av 5 handlar om arbetsgivarvarumärke. Vi gästas av Jacob Borssén (Ungdomsbarometern), Amanda Jacobsson (WH Bolagen) och Felicia Heintz (student).

Se samtal om arbetsgivarvarumärke
Samtal med GoToWork del5 Arbetsgivarvarumärke

SAMTALSGÄSTER:
– Jacob Borssén (expert utbildning & samhälle, Ungdomsbarometern)
– Amanda Jacobsson (HR-ansvarig, WH Bolagen)
– Felicia Heintz (student)

Samtal om arbetsgivarvarumärke

Hur skapar man ett attraktivt arbetsgivarvarumärke? Vilka krav på företagskulturen finns? Vilka förväntningar har de olika generationerna på sina arbetsgivare och vad säger specifikt generation Z och de som är nya ut på arbetsmarknaden? Vad fordras av arbetsplatsens utformning för att påverka arbetsgivarvarumärket positivt? Och hur når man utmärkelsen ”Sveriges bästa arbetsplats”?

I del 5 av Samtal med GoToWork 2022 dyker vi ner i ämnet arbetsgivarvarumärke.

Karin Ståhls ord om arbetsgivarvarumärke

” Hur en arbetsgivare framstår har gått från att vara extremt viktigt till att vara fullständigt superextremt viktigt. Hur arbetet med hela medarbetarresan läggs upp – att attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avsluta – är skillnaden som gör skillnad. Företagets eget ”why” beskriver varför det finns till och vilket värde det skapar.”

”Nu finns nya parametrar att uppfylla och de blir väsentliga för hur arbetsgivaren, och tillika arbetsplatsen, uppfattas. Som möjligheten till distansarbete och andra flexibla upplägg. Eller sömlöst arbete mellan människa, teknik, plats på arbetsplatserna. En tredje parameter är en företagskultur som inte enkom talar om öppenhet och transparens utan också går från ord till verkstad, och ger förutsättningar för ett sådant sätt att lägga upp arbetet. Och självklart påverkar arbetsplatsens utformning hela arbetsgivarvarumärket.”

Karin Ståhl: ”Trendspaning 2022”, december 2021

Samtalsgäster

Våra samtalsgäster i del 5 bjuder på expertkunskap med olika perspektiv och infallsvinklar inom ämnet arbetsgivarvarumärke.

JACOB BORSSÉN – expert utbildning & samhälle, Ungdomsbarometern

Jacob Borssen Undomsbarometern Samtal med GoToWork del 5 – Arbetsgivarvarumärke

Jacob Borssén är expert på utbildnings & samhällsfrågor på Ungdomsbarometern (UB). Ungdomsbarometern är Sveriges ledande analysföretag inom områden som påverkas av vad unga tycker, tänker och gör.

Jacob som har en kandidatexamen i Statsvetenskap och ekonomi ansvarar för många av Ungdomsbarometerns studier på utbildnings- och arbetslivsområdet. Dessa studier ger en tydlig inblick i vad unga förväntar sig av, kräver och prioriterar i sitt framtida yrkesliv och på sin framtida arbetsplats.

Läs mer om Ungdomsbarometern här.

AMANDA JACOBSSON – HR-ansvarig, WH Bolagen

Amanda Jacobsson WH Bolagen Samtal med GoToWork del 5 – Arbetsgivarvarumärke

Amanda Jacobsson är HR-ansvarig på WH Bolagen, en byggkoncern med drygt 100 anställda. . Ett bolag som vunnit 2:a priset och utmärkelsen i ”Sveriges bästa arbetsplats 2022, medelstora organisationer”.

Amanda har en kandidatexamen inom personal och företagsekonomi. Hon gillar att arbeta verksamhetsnära och hon brinner för människor. Hon anser att nyckeln till att lyckas skapa en hållbar kultur med engagerad personal baserad på tillit stavas kommunikation och ledarskap. Hon jobbar dagligen med att skapa förutsättningar för personal och organisation att nå mål och vision genom värdeskapande processer inom HR, arbetsrätt, ledningssystem och kultur.

Läs mer om WH Bolagen här.

FELICIA HEINTZ – student Nacka gymnasium

Felicia Heintz Samtal med GoToWork del 5 – Arbetsgivarvarumärke

Felicia Heintz går tredje och sista året på Naturvetenskapsprogrammet med inriktning på utland, Nacka gymnasium.

Felicia tillhör generation Z och gällande sitt framtida arbetsliv har hon ännu inte bestämt sig, varken vad hon vill arbeta med eller var. Just nu är hon öppen får många olika yrken och inriktningar, men det hon vet kommer ha en betydande roll vid en framtida anställning är vem arbetsgivaren är. Kulturen, flexibiliteten, tilliten, miljötänket, arbetsmiljön, tekniken, etc. – listan på krav och förväntningar är lång. Felicia är en av framtidens alla talanger. Vem och vad få henne att tacka ja till en anställning?

KARIN STÅHL – moderator (grundare & VD GoToWork)

I över 30 år har Karin Ståhl jobbat med frågor som rör arbetsliv, arbetsplats och arbetssätt. År 2013 grundade hon GoToWork, där hon idag är VD och arbetsplatsstrateg. GoToWork är verksamma inom utveckling av arbetsplats samt arbetssätt och brinner för att förbättra förutsättningarna för ett gott och hållbart arbetsliv. I serien Samtal med GoToWork agerar Karin moderator.

Karin Ståhl VD GoToWork

Se Samtal med GoToWork 2022, del 5 – Arbetsgivarvarumärke

Boka din plats

Boka din plats så att du inte missar eventet. Vid bokning skickas en bokningsbekräftelse ut till den e-postadress du anger. Det kan ta en liten stund innan bokningsbekräftelsen kommer fram. Titta gärna i din skräpkorg om du inte ser den i din inkorg. En länk till livesändningen kommer även att skickas till din angivna e-postadress i god tid innan sändning.
GoToWork sparar dina kontaktuppgifter, men du kan närsomhelst avregistrera dig. Vid frågor, vänligen kontakta marknad@gotowork.se.

Vi på GoToWork förespråkar Hjärnsmart arbete® och hälsar dig därför varmt välkommen till en eftermiddagssändning klockan 16.00-16.30 då våra hjärnor passar bäst för semifokus. Sätt dig i soffan, på tåget hem eller ta en promenad och logga in på sändningen med Karin Ståhl, grundare, VD & arbetsplatsstrateg på GoToWork, i samtal med våra gäster.

Det här är Samtal med GoToWork

  • I december 2021 presenterade GoToWork® fem trender vi ser kommer påverka arbetsliv, arbetsplats och arbetssätt under år 2022. Varje trend resulterar i fördjupade och unika samtal under år 2022, i vår serie Samtal med GoToWork som sänds i fem avsnitt – ett avsnitt för varje trend.
  • Till varje avsnitt i Samtal med GoToWork bjuder GoToWork® in två experter inom det aktuella ämnesområde till samtal med Karin Ståhl, grundare & VD på GoToWork®.
  • Du får nya perspektiv, kunskaper och tankar kring ämnet i relation till arbetslivet och arbetsplatsen – kunskap du kan sprida vidare.
  • Samtal med GoToWork direktsänds som fristående samtal och kan även ses efter sändning i vårt kunskapsbibliotek och på vår YouTube-kanal.
Fem fristående samtal om arbetstrender 2022,
Samtal med GoToWork:

1.  Multinationell, 17 februari
2. Max 1.5°C, 7 april
3. Hjärnsmart arbete, 7 juni

4. Jämlikhet, 8 september
5. Arbetsgivarvarumärke, 10 november