Hur påverkar pandemin framtidens kontorsanvändning?

Se hela panelsamtalet från Omstart Sverige 2020
2–3 SEPTEMBER 2020

Se panelsamtal Omstart Sverige 2020

Mitt under pandemin 2020 tillsattes Omstartskommissionen – en reformagenda för ett starkare Sverige efter pandemin. En grupp bestående av landets ledande experter inom sina respektive fält, ledda av ekonomen Klas Eklund. Uppdraget var att fristående analysera svåra utmaningar och lämna konkreta förslag till reformer inom tio viktiga politikområden.  

Karin Ståhl, grundare & VD GoToWork, är med i panelen och pratar om pandemins påverkan på framtidens kontor. Ta del av det intressanta panelsamtalet med flera framstående experter från GoToWork, Humlegården Fastigheter, Microsoft Sverige med flera.

Omstart Sverige 2020_Karin Ståhl GoToWork

En av de lokaltyper som påverkats mest av pandemin är utan tvekan kontoret. Hela våningar i stora kontorskomplex har stått mer eller mindre tomma. Självklart är det många som undrar hur det som hänt påverkar kontoret som fenomen och kontorsfastighetsägare i framtiden. Hur mycket av det vi har gjort på kontoret kommer att göras digitalt framöver? Blir det fysiska kontoret ännu viktigare som mötesplats i en framtid där människor äntligen kan träffas analogt? Kommer de som insett att man sparat in mycket restid under pandemin att driva fram mindre satellitkontor och annat nytänkande?