GoToWork TALKS – en podd om det hållbara arbetslivet

I GoToWork TALKS – en podd om det hållbara arbetslivet – delar vi på GoToWork med oss av våra insikter och erfarenheter kring hjärnsmart arbete, framtidens arbetsplats och det hållbara arbetslivet. Vi ger dig kunskap, inspiration och tips för en hållbar arbetsplatsutveckling. Vi bjuder även in externa gäster för att delta i våra samtal.

Avsnitt GoToWork TALKS

#8 Sömnhälsa på jobbet för ett hjärnsmart arbetsliv

Det finns ett stort värde för företag att aktivt arbeta med sömnhälsa på arbetsplatsen. Många medarbetare sover dåligt vilket får konsekvenser på till exempel hälsan, arbetsprestation och beteendet mot andra kollegor. Vad är bra sömn och kan man sova ikapp ett sömnunderskott? Vad kan ledningen på ett företag göra för att påverka sina medarbetares sömnhälsa?

Frida Rångtell är grundare av företaget Slumra of Sweden som hjälper företag och organisationer med sömnhälsa. Frida är sömnexpert, föreläsare och vetenskaplig rådgivare och har forskat inom neurovetenskap och sömn vid Uppsala Universitet. Detta avsnitt av serien ”Hjärnsmart arbetsliv” handlar om sömnen  – en del av den mentala hälsotallriken. Lyssna på när Vibeke Stadling, förändringsledare på Drees & Sommer Sverige, samtalar med Frida om sömnhälsa för ett hjärnsmart arbetsliv.

Medverkande: 

– Frida Rångtell (grundare av Slumra of Sweden)
– Vibeke Stadling
(förändringsledare, Drees & Sommer Sverige)

#7 Hjärnsmart arbetsliv – hitta fokus med den mentala  hälsotallriken

Sissela Nutley, välkänd inom hjärnforskning och psykologi, går tillsammans med Vibeke Stadling från GoToWork, igenom hela den mentala tallriksmodellen och förklarar varför den är betydelsefull och varför den bör vara lika självklar som den vanliga tallriksmodellen.

Förstå skillnaden mellan chilltid, hjärnvila och fokustid, samt varför och på vilket sätt de olika delarna är nödvändiga. Sissela ger tips och råd till både arbetsgivaren och arbetstagaren hur den mentala tallriksmodellen kan implementeras för att öka produktivitet och välmående på arbetsplatsen.

Medverkande: 

Sissela Nutley (doktor i kognitiv neurovetenskap, författare & föreläsare)
Vibeke Stadling (förändringsledare, GoToWork)

#6 Brainsmart work-life – how to understand & handle stress

Lär dig mer om fysiologisk stress av Feben Javan, doktorand i folkhälsa vid Mälardalens högskola, och upptäck hur organisationer och individer kan skapa bättre förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Programmet är det första i serien ”Hjärnsmart arbetsliv” som tar ståndpunkt i den neurovetenskapliga modellen ”the Healthy Mind Platter” av Dr Daniel Siegel och Dr David Rock. En modell om hur man optimerar hjärnan och skapar välbefinnande.

Avsnittet är på engelska.

Medverkande:
Feben Javan (doktorand i folkhälsovetenskap, Mälardalens universitet)
Vibeke Stadling (
förändringsledare, GoToWork)

#5 Finn nycklarna till bättre samarbete

Organisationers framgång kan mätas i hur väl anställda gör arbetsuppgifter tillsammans. Har ni hittat nycklarna till samarbetsrummen, gällande både den fysiska och digitala arbetsplatsen? I detta avsnitt pratar vi om samarbete och de faktorer som möjliggör gott samarbete – vi ger dig ledtrådarna till att hitta alla nycklar!

Medverkande:
Lina Hjalmarsson (förändringsledare, GoToWork)
Peter Robertsson (förändringsledare, GoToWork)

#4 Leda & bygga företagskultur på distans – går det?

”Det går inte att bygga företagskultur på distans”, är det många som påstår. Stämmer det? Och vilka nya krav ställer distansarbete på ledarskapet? Lyssna till hur förändring lätt kan väcka motstånd men att det istället handlar om hur en förändring genomförs.

Medverkande:
Peter Robertsson (förändringsledare, GoToWork)
Lina Hjalmarsson (förändringsledare, GoToWork)

#3 Må bättre & prestera mer! Men hur?

Hur vi kan må bättre och prestera mer i det nya arbetslivet? Hur kan man bli en attraktiv arbetsgivare med välmående medarbetare? Ta del av tips och enkla lösningar till både organisationer, chefer och medarbetare för ett ökat välmående och hjärnsmart arbete.

Medverkande:
Peter Robertsson (förändringsledare & arbetsplatsutvecklare, GoToWork)
Vibeke Stadling (förändringsledare och specialist inom hälsa & välmående, GoToWork)

#2 Vi designar ett hållbart arbetsliv

Vilka är GoToWork och vad gör de? Lyssna till hur företagets vd, Karin Ståhl, vill frälsa världen från onda arbetsplatser. Med hjälp av värdeorden – tillsammans, personliga, nyfikna & passionerade – designar GoToWork ett hållbart arbetsliv.

Medverkande:
– Karin Ståhl (grundare & vd, GoToWork)
– Christina Ljosåk (vice vd och affärsområdeschef Workplace & Design, GoToWork)

#1 En podd om det hållbara arbetslivet

Välkommen till premiäravsnittet av GoToWork TALKS – en podd om det hållbara arbetlivet! En podd där GoToWorks medarbetare samt inbjudna gäster kommer att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper om det hållbara arbetslivet. Ta del av tankarna bakom, varför GoToWork startar en podd.

Medverkande:
– Karin Ståhl (grundare & vd, GoToWork)
 Christina Ljosåk (vice vd och affärsområdeschef Workplace & Design, GoToWork)

GoToWork på Youtube

Se alla GoToWorks kunskapsvideos på vår Youtube-kanal.

Kunskapsvideor