Kontorstrender 2020 med GoToWork, del 1 – Delade kontorsytor

6 MARS 2020

Del 1 av 5 i serien Kontorstrender med GoToWork. I detta panelsamtal dyker vi ner i samtalsämnet delade kontorsytor. Karin Ståhl (GoToWork) samtalar med Caroline Fjellner (&frankly), Fredrik Lantz (Skanska Fastigheter) och Henrik Byström (Microsoft).

Panelsamtal tema: Delade kontorsytor

Vi är 2,5 miljoner människor i Sverige, som varje dag går till våra kontor. Vi har ett mycket kraftfullt verktyg för att reducera vår klimatpåverkan och tillsammans hushålla med begränsade resurser: delning. Vi kan börja dela. Dela kontor. Vi ser det redan nu när enskilda personer och mindre organisationer använder olika kontorshotell och coworking-arenor. Vi ser det även i stor skala när större organisationer börjar göra samma sak. Redan 2018 hade vi nästan 200 000 kvadratmeter coworking-arenor bara i Stockholm. Och utvecklingen är exponentiell. Nu kommer vi att se det ännu mer, när oberoende hyresgäster och deras fastighetsägare tillsammans utvecklar lösningar som bygger på att alla kan ”öppna sina dörrar” och bjuda in andra för att dela.

Under ledning av Karin Ståhl (GoToWork) samtalar vi med Caroline Fjellner (&frankly), Fredrik Lantz (Skanska Fastigheter) och Henrik Byström (Microsoft) om ämnet delade kontorsytor.

Kontorstrender 2020 med GoToWork delade kontorsytor